Meteen naar de content

Ontvang een strandtas bij aankoop van 2 producten uit het gamma BABÉ Sun

Gratis verzending vanaf €40 in België (vanaf €70 buiten België) - besteld voor 22u, de volgende dag verstuurd - gratis stalen

Wat kan Vitamine C doen voor jouw huid?

Wat kan Vitamine C doen voor jouw huid?

 

Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten, ook bij lokaal gebruik op de huid heeft het verschillende klinische toepassingen, van anti-aging en antipigmentair tot fotoprotectief.

We zetten graag alle eigenschappen van Vitamine C op een rijtje…

Antioxidant en nog zoveel meer!

Omgevingsfactoren, zoals zonnestralen, vervuiling en roken, kunnen schade aan de huid versnellen door het ontstaan van zogenaamde "oxidatieve stress" veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen leiden tot vroegtijdige tekenen van veroudering, vitamine C neutraliseert ze en helpt je huid te beschermen, hierdoor blijft je teint er gezond en stralend uitzien. Deze eigenschap maakt Vitamine C ook een waardevolle partner van uw zonnebescherming.

Vitamine C draagt ook bij aan de vorming van collageen, aangezien het essentieel is voor de collageen biosynthese. Collageen is aanwezig in de dermis van de huid (de laag onder de epidermis) en zorgt voor een opvullend effect van de huid waardoor rimpels verminderen en we een verhoogde huidelasticiteit verkrijgen. Daarenboven zorgt het voor een gezonde blos (lichtreflectie van huidcollageen) en speelt het ook een rol in de hydratatie van de huid.

Nog niet 100% overtuigd?

Wel, Vitamine C werkt ook bij rosacea en kan acne en pigmentvlekken verminderen. Het werkt immers in op de productie van melanine hierdoor kunnen pigmentvlekken worden voorkomen. Daarnaast kan het door zijn antioxidatief effect bestaand pigment ophelderen.

No more words needed wat ons betreft… Vitamine C is gewoon onmisbaar in jouw dagelijkse Skincare Routine.

Maar opgelet! De ene Vitamine C is de andere niet!

Helaas is Vitamine C (ascorbinezuur) zeer onstabiel en breekt het makkelijk af onder invloed van licht, zuurstof en warmte.

Om een optimaal effect te ervaren van alle eigenschappen die Vitamine C te bieden heeft is het belangrijk te kiezen voor een stabiele vorm zoals natriumascorbylfosfaat, deze zoutvorm wordt gebruikt in de BABÉ Vitamine C+ ampoules.

Natriumascorbylfosfaat is een stabiele, in water oplosbare vorm van vitamine C en wordt in de huid omgezet tot ascorbinezuur, wat de meest onderzochte vorm van vitamine C is. De molecule wordt over het algemeen goed verdragen en heeft dezelfde effecten als Ascorbinezuur.

BABÉ Vitamine C+ ampoules, meer dan Vitamine C alleen!

De unieke combinatie aan actieve ingrediënten in de BABÉ Vitamine C+ ampoules zorgen voor een zichtbare skinglow en egaliseren de huidtint. Naast 10% Vitamine C (stabiele vorm) bevat de formule ook 5% zoethout extract, dit plantenextract, met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, zal bijdragen tot het oplichten en lichter maken van de huid.

Geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige. De ampoules bevatten geen parfum.

Ook overtuigd? Bestel nu uw BABÉ Vitamine C+ Ampoules.

Terug naar blog