Een echte man draagt zorg voor zijn huid!

Een echte man draagt zorg voor zijn huid!

We hebben het vaak over huidverzorging, maar laten we eerlijk zijn, het lijkt soms alsof de meeste adviezen gericht zijn op vrouwen. Uiteraard heeft ook een mannenhuid nood aan dagelijkse verzorging en dit hoeft echt geen complexe routine te zijn.

In deze blog richten we ons op de essentiële aspecten van de huidverzorging nl. reiniging, hydratatie & zonnebescherming.

Maar eerst nog even dit... Laat je niet misleiden door verpakking, kies vooral een product dat voldoet aan de behoefte van jouw huid. Er bestaan immers geen ingrediënten die alleen maar geschikt zijn voor de mannen- of vrouwenhuid.  De persoonlijke behoefte van de huid is het belangrijkste aspect in de keuze van jouw producten.

Aangezien de huid van mannen vaak wat dikker en vetter is en veelal ook voorzien is van wat gezichtsbeharing 😉, zullen producten met een lichte textuur, meer geschikt zijn. Als het product aangenaam is in gebruik zal je ook geneigd zijn het meer te gebruiken…

Het belang van een goede reiniging.

Het reinigen van je huid is een essentiële stap in je dagelijkse verzorgingsroutine. Het verwijdert niet alleen vuil, overtollige olie en onzuiverheden, maar het zorgt er ook voor dat andere producten beter kunnen worden opgenomen. Reinig 's ochtends en' s avonds om je huid fris en schoon te houden.

Tip! Kies voor een reinigingsgel zoals BABÉ Soothing Micellar Gel, die kan je onder de douche gebruiken. Zo reinig je jouw gezicht en hou je ook de pH in balans, 2 vliegen in 1 klap.

Hydratatie is de sleutel!

Jouw huid heeft vocht nodig om soepel, elastisch en goed gehydrateerd te blijven. Dagelijkse hydratatie helpt niet alleen om vochtverlies tegen te gaan, het speelt ook een rol bij het behoud van een optimale huidbarrière, die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Een goed gehydrateerde huid ziet er niet alleen gezond en fris uit, het helpt ook om vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen. De huid is steviger en heeft een betere elasticiteit, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn. Bovendien helpt hydratatie de huid om haar natuurlijke glans te behouden, waardoor je er jeugdiger uitziet.

Breng een vochtinbrengende crème ’s morgens en ’s avonds aan na reiniging.

Ons advies voor een goede dag - en nachtcrème:

  • Heb je eerder een vette huid of heb je een baard, kies voor een product met crème-gel textuur, met snelle absorptie en matte finish zoals BABÉ Hydro 24H Cream-Gel. Dankzij de lichte textuur worden geen witte sporen nagelaten op de baard of behaarde huid.

  • Wil je een stapje meer, en extra werken aan de rimpels, gebruik dan Wiotech Repair Cream. Deze heeft intensieve anti-aging effecten dankzij Epidermal Growth Factor’ (EGF) dat zorgt voor een intense regeneratie en revitalisatie van de diepere huidlagen, met een significante vermindering van rimpels, huidoneffenheden, diepe poriën en doffe teint. Deze gezichtscrème is geschikt voor alle huidtypes en aanbevolen voor mannen als verzorging na het scheren, dankzij de actieve ingrediënten (aloe, calendula) die de geïrriteerde huid terug tot rust brengen. 

  • Wens je graag 1 product, dat ook voor je lichaam kan gebruikt worden, kies dan voor BABÉ Total Cream een multifunctionele formule voor gezicht en lichaam.  Hydrateert, herstelt en verzacht de huid van gezicht, handen en lichaam dankzij de zorgvuldig geselecteerde combinatie van actieve ingrediënten. 

Bescherm je huid tegen de zon!

Zonnebescherming is essentieel. Een job in de buitenlucht? Of werk je vaak in de tuin, bescherm jezelf! Kies een breed spectrum zonnebescherming met een Sun Protection Factor van 50.

Het is van vitaal belang om je huid te beschermen tegen de zon om zowel het risico op huidkanker te verminderen als huidveroudering tegen te gaan.

Kies voor een zonnecrème met lichte textuur die niet kleeft en niet in de ogen prikt zoals BABÉ Super Fluid. De formules met hyaluronzuur zorgen voor extra hydratatie. Deze kan je dus gebruiken als dagcrème, zo is jouw gezicht gehydrateerd EN beschermd… handig !

Nog even samengevat, in jouw dagelijkse verzorgingsroutine zijn er dus 3 sleutelwoorden van belang: reinigen, hydrateren en beschermen. Het is echt niet moeilijk en neemt niet veel tijd in beslag!

“Invest in your skin. It is going to represent you for a very long time”

Zie je er geen beginnen aan? Heb je advies op maat nodig? Neem snel contact met ons op, wij helpen je graag.

Terug naar blog