Skivakantie in het vooruitzicht? Smeren maar!

Skivakantie in het vooruitzicht? Smeren maar!

Skibril check, skipak check, helm check, handschoenen check ! Helemaal klaar voor jouw vakantie in de sneeuw?
.
Dacht je ook aan een voldoende hoge zonnebescherming voor jouw gezicht? Al is het oppervlak dat blootgesteld wordt aan de schadelijke straling kleiner, want de meeste huid zit immers onder de kleding, de delen die blootgesteld worden aan de zon lopen een groter risico op huidkanker of andere vervelende invloeden van de zon. Dit omdat de uv-straling in de bergen sterker is.
.
Smeren, smeren, smeren dus !
.
De zon is krachtiger in de bergen, dat komt onder andere door de schone lucht. Stofdeeltjes in minder schone lucht houden immers een deel van de UV-straling tegen. In de schone lucht in de bergen kunnen de uv-stralen ongehinderd passeren. En dan is er natuurlijk ook de sneeuw! De sneeuw weerkaatst de UV-straling als een soort spiegel. Zelfs als het bewolkt is, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de schadelijk straling.
.
Tips voor jouw zonnebescherming op ski vakantie:
  1. Smeer je in vóór je op de latten staat en herhaal ongeveer om de 2 uur.
  2. Kies een product, geschikt voor het gezicht met een hoge zonnebescherming (SPF50) zoals BABÉ Sun Superfluids. De aanwezigheid van hyaluronzuur zorgt bovendien voor extra hydratatie. Waar jouw huid je zeer dankbaar voor zal zijn!
  3. Vergeet je lippen en gevoelige zones, zoals neus en oren, niet.
Naast bescherming overdag is het belangrijk jouw huid ’s avonds goed te verzorgen en te hydrateren. Wat je ook doet, ga nooit slapen zonder een grondige reiniging!  Ja... dat kan heel lastig zijn, na de après-ski, maar je doet er jouw huid heel veel plezier meer. Zorg vervolgens voor een goede hydratatie. Kies voor een all-in-one formule zoals BABÉ Total Cream. De multi-functionele formule met prebiotica, CICA en hyaluronzuur, herstelt, hydrateert en kalmeert de huid. Één tube om zeker bij de hand te hebben dus.
.
Na een nachtje recupereren ben je weer helemaal klaar voor een nieuwe skidag !
Have fun …
 
Terug naar blog