You will never regret washing your face!

You will never regret washing your face!

Een gezonde en stralende huid begint met een goede reiniging!
 
Het reinigen van je huid is één van de belangrijkste stappen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Maar waarom is reiniging zo belangrijk? En waarom zou je je huid reinigen, zelfs als je geen make-up draagt? Lees verder en ontdek de essentie van het reinigen van de huid en waarom pH een belangrijke factor is om rekening mee te houden.
-

Reinigen, zelfs als we geen make-up dragen

Sommige mensen denken dat ze alleen hun huid moeten reinigen als ze make-up dragen, maar dit is een misvatting. Zelfs als je geen make-up draagt, wordt je huid gedurende de dag blootgesteld aan vervuiling, stof, talg en zweet. Deze onzuiverheden kunnen zich ophopen en de poriën verstoppen, wat kan leiden tot puistjes, mee-eters en een doffe teint. Door je huid regelmatig te reinigen, verwijder al deze onzuiverheden die je niet ziet en geef je jouw huid de kans om optimaal te functioneren.

-

Reinig 's morgens & 's avonds

Reiniging van de huid is een gewoonte, net zoals tanden poetsen, doe het zowel 's ochtends als 's avonds. 's Nachts scheidt onze huid talg, zweet en dode huidcellen af, waardoor een broedplaats voor bacteriën ontstaat. Door 's ochtends je gezicht te reinigen, verwijder je deze ophopingen en bereid je je huid voor op de dagelijkse verzorging en make-up.

's Avonds is het cruciaal om je huid te reinigen om alle onzuiverheden, make-up en overtollige olie van de dag te verwijderen. Dit stelt je huid in staat om actieve ingrediënten in je crèmes 's nachts beter te laten doordringen en te herstellen en te regenereren.

-

Hou rekening met pH
 
Hou bij het reinigen rekening met de pH van je huid. De pH-waarde van onze huid is van nature licht zuur, meestal rond de 5.5. Deze pH-waarde is belangrijk omdat het de natuurlijke beschermende barrière van onze huid ondersteunt. Deze barrière helpt om vocht vast te houden, schadelijke bacteriën en irriterende stoffen af te weren, en de huid gezond en in balans te houden.
 
Een verstoorde pH zorgt voor een verstoorde huidbarrière, waardoor de huid gevoeliger wordt voor irritatie, ontstekingen en vochtverlies.
Dit maakt gewone zeep (met pH +/- 9) en leidingwater als dusdanig (met pH +/- 8) dus minder geschikt om de huid te reinigen.
Wist je dat de huid gemiddeld 6 uur nodig heeft om te herstellen bij een verstoorde pH?
-
Kies voor BABÉ Soothing Micellar Gel - pH 5,5
 
Het gebruik van een reinigingsproduct met een pH-waarde die dicht bij de natuurlijke pH-waarde van de huid ligt nl. 5.5, helpt de huidbalans te behouden en de gezondheid van de huid te ondersteunen.
 
BABÉ Soothing Micellar Gel kan je meenemen onder de douche om jouw gezicht te reinigen. Goed laten schuimen en afspoelen met water.
Geschikt voor de gevoelige, reactieve of zelfs atopische huid, de formule is verrijkt met kalmerende actieve ingrediënten.
Na een goede reiniging kan je jouw dagelijkse skincare routine verderzetten! 
-
Wat betekent Micellar eigenlijk?
 
Micellar = micellair
Om het beter te begrijpen, laten we eerst kijken naar wat een micel is.
Een micel is een structuur die wordt gevormd door moleculen, genaamd surfactanten, in een vloeistof. Surfactanten zijn verbindingen die zowel een hydrofiele (waterminnende) als een lipofiele (vetminnende) component hebben, ze kunnen zichzelf organiseren in een specifieke geometrie (bolvorm), waarbij de hydrofiele koppen naar buiten gericht zijn en de lipofiele staarten naar binnen.
 
In micellaire gels fungeren de micellen als kleine reinigingsbolletjes die zich binden aan vuil en olie op het huidoppervlak. Wanneer je de gel op je gezicht aanbrengt en masseert, breken de micellen het vuil los en "omsluiten" ze het in hun bolvormige structuur. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden weggespoeld met water zonder de huid uit te drogen.
 
Micellair water is niet hetzelfde als een micellaire gel. Micellair water gebruik je op een wattenschijfje en wordt niet meer afgespoeld.
 
Wil je 's avonds voor het slapengaan echt heel erg zeker zijn van een propere huid? Doe dan een dubbele reiniging :) Verwijder eerst make-up en onzuiverheden met BABÉ Micellar water en was nadien met BABÉ Micellar gel, zo doen wij het alvast!
 

Clean skin is a happy skin!

 

Terug naar blog