Life isn’t perfect, but your hair can be!

Life isn’t perfect, but your hair can be!

Onze huid reinigen en hydrateren we al dagelijks, maar geven we ook voldoende aandacht aan onze haarverzorging?
.
Je haar wassen, verzorgen en stylen is vaak een hele klus… ontdek wat je echt moet weten over haarverzorging en maak kennis met onze eenvoudige routines!
Een stralende, glanzende weelderige haarbos, YESSS Please !!!
.
Choose wisely!
Kies voor haarproducten die op een zachte manier je haren reinigen en tegelijkertijd je hoofdhuid niet uitdrogen of irriteren. Zo kan je bijvoorbeeld beter kiezen voor producten zonder sulfaten (zoals Natrium Laurylsulfaat = SLS). Deze zijn niet gevaarlijk, maar kunnen prikken in de ogen en aanleiding geven tot irritatie van de hoofdhuid.
.
Hou rekening met jouw haartype.
Ga steeds voor producten afgestemd op jouw haartype. Zo vraagt krullend haar een totaal andere aanpak dan stijl haar of droog en beschadigd haar.
.
It takes two…
Was je haar twee keer voordat je een conditioner of haarmasker gebruikt. Je haarschubben staan dan goed open zodat de vitamines en andere actieve ingrediënten beter worden opgenomen.
.
Een conditioner en haarmasker, dat is niet hetzelfde!
Een conditioner gebruik je best na elke wasbeurt. Deze zorgt ervoor dat je haren goed doorkambaar en minder pluizig zijn en bovendien een stuk zachter aanvoelen. Dit is een leave-in product.
Een haarmasker is een intense verzorging die je best één keer per week gebruikt. Het voedt de haren en zorgt ervoor dat de elasticiteit en structuur van je haar optimaal blijft. Een haarmasker moet uitgespoeld worden. 
.
Siliconen vermijden? Ja en nee…
Siliconen vermijd je beter in shampoo en voedende maskers, ze creëren immers een glad laagje rond het haar en kunnen zo verhinderen dat voedende en herstellende ingrediënten de haarschacht bereiken. Daarentegen beschermen ze wel het oppervlak van het haar tegen hitte en mechanische stress na het wassen, dit maakt siliconen dus zeker nuttig in specifieke haarverzorgingsproducten.
.
Denk ook aan verzorging van binnenuit !
Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Je kunt het vinden in alle weefsels, zoals huid, gewrichten en dus ook in de haren. Lees alles over collageen op onze blog en kies voor Biosil als jouw dagelijkse supplementen routine voor dikker haar!
.
We helpen jou graag de juiste producten kiezen voor jouw haar!
Maak kennis met Ethè haircare ontwikkeld door haar-experts in Italië.
De naam ontleent het luxueuze merk aan het Griekse woord “ethè”, dat zoveel betekent als “je kostbare me-time waardevol besteden”.
.
De zorgvuldig geselecteerde, ultra-werkzame ingrediënten zijn verwerkt in doeltreffende en kwalitatieve formules. De producten zijn vegan en bevatten geen SLS, parabenen en kleurstoffen. Het gamma bestaat uit shampoos, haarmaskers en leave in serums en sprays die beantwoorden aan verschillende haarbehoeften.
.

Ethè premium haircare: voor elk wat wils

Curls: gamma voor krullend of golvend haar 

Krullend haar heeft een andere keratinisatie dan steil haar en heeft nood aan veel voeding en hydratatie. De Curls lijn van Ethè zorgt voor een mooie bounce voor krulhaar, minimaliseert het kroezen en geeft het haar vitaliteit, glans en de hydratatie die het nodig heeft. De hoofdingrediënten zijn mango, kokos en zeewier.

Ethè Curls verzorgende shampoo

Ethè Curls verzorgend haarmasker

Ethè Curls Leave in serum - Anti-frizz

Ethè Curls Reactivator spray

 

Repair: voor beschadigd en verzwakt haar

Ethè ontwikkelde zijn Repair gamma voor haar dat beschadigd is door de tijd of dat verzwakt is door chemicaliën, stress of regelmatig stylen. Dankzij amarantolie en moringa herstelt het de haarvezel en de vitaliteit van het haar zodat het haar zijn veerkracht herwint.

Ethè Repair herstellende shampoo

Ethè Repair herstellende haarmasker

 

Nutritive: voor droog, pluizig haar
 
Deze lijn is als een rijke, voedende liefkozing voor het haar dat onweerstaanbaar zacht en licht wordt. Dankzij amandel- en karitéboter wordt droog haar zijdeachtig en glanzend zonder te verzwaren.

Ethè Nutritive voedende shampoo

Ethè Nutritive voedend haarmasker

Ethè Nutritive Heat Protector

 

Shine: voor fijn, dof of gekleurd haar

Dit productgamma verlengt en versterkt de glans van gekleurd, fijn of dof haar dat dankzij het sinaasappelextract en vitamine E verhelderd, beschermd en zacht wordt.

Ethè Shine ophelderende shampoo

Ethè Shine ophelderend haarmasker

Ethè Shine vitamine cocktail spray

 

Gebruiksadvies:

Shampoo

  • Een kleine hoeveelheid (5 à 7ml) goed inmasseren & meteen uitspoelen
  • Herhaal en laat nu 2 minuten inwerken
  • Spoel grondig uit

Haarmasker

  • Hoeveelheid (grootte van een walnoot) aanbrengen op de lengtes van handdoekdroog haar, na elke wasbeurt, of naar behoefte.
  • 5 à 10 minuten laten inwerken
  • Spoel grondig uit, eindig met koud water

Leave-in producten

  • 2 à 3 pompjes gelijkmatig verdelen over de lengtes, op handdoekdroog haar
  • Niet uitspoelen

De producten uit de verschillende gamma's kunnen perfect met elkaar gecombineerd worden.

Zit je met nog een onbeantwoorde vraag, aarzel niet ons een mailtje te sturen op info@adephar.be . Ons team van apothekers helpt je graag!

Terug naar blog