Verzorg jouw haar na de zomer en bereid het voor op de herfst!

Verzorg jouw haar na de zomer en bereid het voor op de herfst!

Zon, zee & chloor drie termen die onlosmakelijk verbonden zijn met de zomer en vakantieperiode. Helaas doen ze weinig goeds voor jouw haar. De zon kan je haar erg beschadigen. Bovendien laten het zout in zeewater en de chemicaliën in zwembadwater je lokken vaak mat en uitgedroogd achter.
  
Je haar heeft een extra boost nodig en dit vraagt om een aangepaste verzorging. Gebruik een masker om jouw haar intens te voeden en laat het eens een nachtje inwerken voor extra hydraterend effect.
  
 
Ethè Repair is ideaal om jouw lokken intensief te herstellen. Met amarantolie & moringa voor een diep herstel van de haarvezel en sterk en glanzend haar als resultaat.
💡 Gebruik Ethè Repair minstens 2 maand voor een optimaal effect.
  
Verzorg jouw haar niet alleen van buitenaf maar denk ook aan verzorging van binnenuit. Wist je dat collageen een belangrijke rol speelt bij het optimaliseren van je haar? Keratine vormt dan wel het grootste deel van je haar, maar de wortels groeien uit weefsels die collageen bevatten. Voldoende collageen is dus van groot belang voor glanzend en vol haar.
  
  
Om jouw haar van binnenuit te herstellen kies je voor Biosil® Advanced Collagen Generator. Biosil activeert de collageenproducerende cellen in je lichaam en verbetert de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels en zorgt voor een optimaal keratinisatieproces van het haar.
💡 Neem 2 capsules per dag minstens 2 maand en ervaar het effect.
  
Biosil is klinisch bewezen om je natuurlijke collageenproductie te beschermen en aan te vullen, wat leidt tot dikker & gezonder haar.
  
Wil je nog meer weten over Biosil en collageen?
Lees onze blog ‘Collageen wat is dat juist’
  
🙄 Maar ooh boy, de zomer is nog niet voorbij en er loert al een nieuwe uitdaging om de hoek… de intrede van de herfst.
In de herfst verliezen de bomen hun blaadjes en is het ook niet ongebruikelijk dat we te maken krijgen met seizoensgebonden haaruitval ☹.
  
Haarverlies is een veelvoorkomend fenomeen en er bestaan verschillende soorten. Zonder teveel in te gaan op de wetenschappelijke details is seizoensgebonden haaruitval een vorm van occasionele haaruitval ook wel acuut telogeen effluvium genoemd.
  
We kunnen dan tot wel 300 haren per dag verliezen tegenover de gebruikelijke 50 tot 100 op een normale hoofdhuid. Dit wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal haarfollikels die de telogene fase bereikt, de fase waarin haar uitvalt. Een wisselende hormoonspiegel door bv gebrek aan licht bij de seizoenswisseling, veranderende eetgewoontes en stress dragen bij aan deze seizoensgebonden haaruitval.
  
Kunnen we er iets aan doen? Jazeker! 
Bereid je voor op de herfst! 
  
Vitamines en mineralen spelen een essentiële rol in de normale haarcyclus, zorg dus voor gezonde voeding, slaap voldoende en laat je niet ontmoedigen door druilerige donkere herfstdagen die eraan komen. En heel belangrijk, zet jouw haarroutine na de zomer (zie hoger) verder in de herfst!
  
Ethè Haircare zorgt voor optimale voeding en hydratatie van de haren, met respect voor de hoofdhuid & Biosil verbetert de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels en zorgt voor een optimaal keratinisatieproces van het haar en dus sterker en dikker haar en minder haaruitval.
  
 
De overgang van de zomer naar de herfst is dus een cruciale periode voor ons haar. Dankzij Ethè Haircare en Biosil zullen de haren niet alleen herstellen na de uitdagingen van de zomer, maar kunnen ze sterk en glanzend het nieuwe seizoen tegemoet gaan.
 
Klaar voor gezond, glanzend en sterk haar?
 
Heb je nog specifieke vragen? Contacteer ons via info@adephar.be, ons team van apothekers helpt je graag verder.
 
Terug naar blog